Produkt

Cognac – Henri Mounier

Cognac

Henri Mounier VS

H. Mounier VS er selvom det er den yngste i serien essensen af hvad H. Mounier står for, nemlig renhed og gennemarbejdet håndværk. Der er tale om en blanding af over 100 eaux-de-vie fra Fins Bois and Bons Bois. Lagringen sker først på helt nye fade og siden på ældre fade. 

Dens ravgyldne farve viser allerede her kvaliteten i den lagrede cognac. Duften og smagen er frisk med masser af saft og kraft, krydrede elementer og et touch af vanilje i afslutningen.

Område: Fins Bois og Bons Bois

Størrelse

70 cl

Alkohol %

40 %

Lagering

– år

Cognac

Henri Mounier VSOP

H. Mounier VSOP er lagret først på nye fade og de sidste år på ældre fade. Der er tale om en blanding af over 50 eaux-de-vie med 70% Fins Bois, 20% Bons Bois og 10% Petite Champagne.

Farven er ravgylden. Duften er meget raffineret med vinblomster og en meget frugtig karakter af specielt fersken og abrikos. I smagen fornemmes den frugtige karakter også tydeligt, hvor dog noter går mere i retning af tørret frugt.

Område: Petite Champagne, Fins Bois og Bons Bois.

Størrelse

70 cl

Alkohol %

40 %

Lagering

– år

Cognac

Henri Mounier XO

H. Mounier XO er firmaets signaturcognac, hvor man får utroligt meget for pengene. Der er anvendt 75 eaux-de-vie med 50% Petite Champagne, 30% Fins Bois og 20% Grande Champagne.

Farven er meget mørk rav. Duften levende og meget karakterfuld med en skøn blanding af fad og en klædelig sødme. Smagen giver noter af kanel, eksotisk træ, mørk chokolade og kandiseret appelsin som munder ud i en skøn lang eftersmag som vidner om meget lang lagring. En kompleks cognac med masser af kraft.

Område: Grande champagne, Petite Champagne og Fins Bois.

Størrelse

70 cl

Alkohol %

40 %

Lagering

15 år

Cognac

Henri Mounier XO Decanter

XO Decanter er endnu ældre end XO og produceret af 50% Petite Champagne, 30% Fins Bois, 20% Grande Champagne.

Farven er virkelig dyb maghogni. Duften er en kaskade af noter som kanel, læder, jasmin og honning. Smagen følger op på duften og tilfører vanilje fra den lange fadlagring og en klædelig sødme som er en fin overgang til den lange blød eftersmag.

Grande champagne, Petite Champagne og Fins Bois.

Størrelse

70 cl

Alkohol %

40 %

Lagering

– år

Cognac

Henri Mounier Extra

Henri Mounier Extra er en extraordinær cognac, skabt af de gamle reserver i kælderen hos H. Mounier og udelukkende på druer fra det bedste område Grande Champagne. Dette er toppen fra H. Mounier og det mærker man tydeligt, hvis man er så heldig at få lov at smage.

Duften er komplex med kakao, ristede kaffebønner, valnød og tørret abrikos. Smagen træder igennem så man ikke er i tvivl om, at det er Grande Champagne med noter af tørret frugt og ellers en fin gentagelse af duften. Denne cognac er skabt som hyldest til grundlæggeren Henri Mounier og hans ihærdige higen efter det bedste.

Område: Grande Champagne.

Størrelse

70 cl

Alkohol %

40 %

Lagering

– år

Historien bag H. Mounier

Henri Mounier er opkaldt efter stifteren som var kaptajn i handelsflåden. Han gik i land og stiftede cognacfirmaet H. Mounier i 1858. Historien lyder, at når Henri Mounier var utilfreds med en eau-de-vie rullede han selv fadet ud af kælderen og kasserede det. Den kvalitetsfornemmelse går igen den dag i dag i firmaet, hvor man stadig stræber efter det ypperste.
Lagringen sker først på helt nye fade og siden på ældre fade.

Der anvendes fortrinsvis kolonnedestillation på helt specielle og meget høje destillationsapparater, hvilket helt bevidst gør indtrykket meget “rent” og i perfekt balance.

Lagringen sker på i amerikanske egetræsfade brugt til Bourbon i hele den lovede periode og der er altså tale om et blend med “rigtig” lagring, hvilket er helt usædvanligt.

Andre populære varer

Ta’ også gerne et kig forbi

Følg med I andres smag og prøv dig frem i vores brede og kvalitetsbevidste sortiment af alkohol og tilbehør. 

Gin

Nyd en god gin&tonic eller drik vores gode gins helt rent på is. 

Likør

Du kan friske din kaffe eller dessert op med en lækker likør.

Accessories

Mangler du noget til din samling? Vi har tilbehøret. 

Om Cellarmaster

Vi arbejder med import og distribution af alkohol, cigarer og accessories. Vi er eksperter indenfor området og  sammen med dig, kan vi finde de produkter, der passer til dit behov.  

Skriv til os

Vi  sidder klar til at hjælpe dig. Skriv til os via e-mail og få den rette vejledning indenfor vores produkter. 

✉  info@cellarmaster.dk

Ring til os

Vi bor på Østerbro 4
DK-5690 Tommerup.

Ring gerne til os på tlf.:
+45 21 56 67 68

DESIGN AF PLICO A/S